Соратника Януковича, екс-голову Міндоху Клименка заочно заарештували

Читать на русском

Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та обрав міру запобіжного заходу для колишнього соратника Януковича, екс-главу Міністерства доходів та зборів Олександра Клименка.

Так, колишнього міністра у суді вирішили тримати під вартою, повідомляє прес-служба ГПУ, пише «Слово і Діло».

Генеральна прокуратура України звинувачує Олександра Клименка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою), за фактом організації незаконних схем ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки.

ГПУ звернулася до Печерського суду з клопотанням про заочний суд через повідомлення Робочого апарату Укрбюро Інтерполу про оголошення О. Клименка у міжнародний розшук.

Раніше за клопотанням Генеральної прокуратури України судом було надано дозвіл на затримання підозрюваного Клименка з метою його участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою, сказано в повідомленні.

Читайте також: У ГПУ розповіли, з ким говорив Янукович перед втечею

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло, що в міжнародний розшук Інтерполом оголошений і сам Янукович, Азаров, а також Олександр Янукович, Раїса Богатирьова та Юрій Колобов.

А 19 січня 2015 року за клопотанням Генпрокуратури Печерським районним судом міста Києва винесено постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту колишнього президента України Віктора Януковича. Обрання зазначеного заходу надає можливість слідчим Генеральної прокуратури вимагати екстрадиції Януковича з території Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: