У ГПУ розповіли, з ким говорив Янукович перед втечею

Читать на русском

У розслідуванні вбивст на Майдані та втечі Януковича з'являються нові факти.

Про це розповів член слідчої групи Генпрокуратури прокурор-криміналіст Олексій Донський, пише «Слово і Діло» з посиланням на телеканал новин «24».

Так, за його словами Донського, ГПУ отримала доступ до переговорів Януковича з «людьми з Росії» перед своєю втечею.

«Ми отримали доступ до телефонних переговорів буквально з «боєм». Про прогрес ще рано говорити, прояснюються обставини, вчинені так званою «третьою стороною», але це не третя сила. Я б назвав це російським слідом», – каже Донський.

Як не дивно, але у встановленні обставин, на перешкоді став суддя Печерського суду Тарасюк.

«Ми подавали клопотання на отримання телефонних розмов Януковича з номерами російських мобільних телефонів і нам відмовили в цьому», – сказав він.

Також прокурор-криміналіст заявляє, що у розслідуванні є неабиякий прогрес, але говорити про нього відкрито поки що не можна.

Зауважимо, після кривавих подій на Майдані минув рік, зайнявши свої крісла, нова влада переконувала – винні будуть покарані.

Так, ще 22 лютого, тоді уповноважений парламенту з контролю за діяльністю Генпрокуратури, а зараз радник Президента України Олег Махніцький запевнив, що кожного, хто віддавав злочинні накази під час бойових дій на Майдані, буде покарано. Він уточнив, що це стосується як командирів, так і «ката» України Януковича.

Такі самі обіцянки зафіксовані і у народного депутата Андрія Парубія, Валентина Наливайченка, який тоді був на посаді уповноваженого по контролю за діяльністю Служби безпеки України, Олександра Турчинова та Дмитра Яроша, однак всі вони – не виконані.

В свою чергу, генеральний прокурор Віталій Ярема запевнив, що він забезпечить повернення Януковича до України та притягне його до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Інтерпол нарешті почав шукати Януковича, але Україні він не потрібен

Так, Інтерпол 12 січня 2015 року оголосив у розшук екс-президента Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколу Азарова та ряд інших українських екс-чиновників. А 19 січня 2015 року за клопотанням Генеральної прокуратури України Печерським районним судом міста Києва постановлено ухвалу про обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту колишнього президента України Віктора Януковича. Обрання вказаного запобіжного заходу надає змогу слідчим Генеральної прокуратури вимагати екстрадиції Януковича з території Російської Федерації.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: