Яценюк розповів, як громадяни РФ перетинатимуть кордон України

Читать на русском

Яценюк підписав постанову Уряду України «Про зупинення дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації».

Про це повідомили у прес-службі Кабінету міністрів України, пише «Слово і Діло».

«Ми вилучаємо внутрішній паспорт і свідоцтво про народження як підставу для перетину українського державного кордону», – заявив прем'єр.

За словами Яценюка, президент Росії Володимир Путін «просив перейти на перетин державного кордону виключно за закордонними паспортами». «Що ж, ми його прохання почули. Тепер необхідно, щоб російські громадяни, як і просив Володимир Путін, користувалися виключно закордонними паспортами», – каже Яценюк.

За словами глави уряду, на такий крок Україна пішла, аби посилити контроль на кордоні та забезпечити інтереси національної безпеки України.

Також Яценюк доручив Державній міграційній службі України разом із Державною прикордонною службою поставити на контроль термін перебування громадян РФ, що прибули до України.

«Служба безпеки України відповідним чином отримує додаткову інформацію про кількість і прізвища громадян Російської Федерації, які перетинають кордон», – заявив прем'єр.

Читайте також: Україна в безвиході: виграти війну без зброї неможливо – експерт

Також прем'єр звернувся до МЗС разом із відповідними відомствами щодо внесення проекту рішення про приведення у відповідність до європейських стандартів Угоди про малий прикордонний рух з РФ та доручив Державній міграційній службі разом із Держприкордонслужбою поставити на контроль термін перебування громадян РФ, що прибули в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: