Попри рішення КМУ, в Росії не вимагатимуть в українців закордонні паспорти

Читать на русском

Російська Федерація у винятковому порядку збереже режим перетину кордону для українських громадян за внутрішніми паспортами.

Таку заяву зробив сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«Ми дійсно переходимо з більшістю країн СНД на взаємні поїздки за закордонними паспортами, зберігаючи при цьому безвізовий режим, але відносно України, з урахуванням тієї кризи, яка всередині цієї країни зараз спалахнула, ми маємо намір зробити виняток», – сказав Лавров.

При цьому українського прем'єра Арсенія Яценюка Лавров звинуватив у необ'єктивності, адже, за його словами, РФ не планувала включати Україну до списку країн, громадяни яких мають перетинати російський кордон за закордонними паспортами.

Про невипадковість таких «винятків» уже неодноразово говорили в РНБО: в Радбезі вважають, що подібними дипломатичними кроками Кремль намагається зірвати мобілізацію в Україні.

Як відомо, сьогодні прем'єр-міністр України підписав постанову про введення режиму перетину кордону за закордонними паспортами для громадян Росії. За словами Яценюка, уряд припинив дію окремих положень угоди з РФ, у зв'язку з чим з 1 березня росіяни зможуть в'їжджати на територію України виключно за закордонними паспортами.

Читайте також: Європа відкриває другий фронт боротьби з режимом Путіна

У коментарі «Слову і Ділу» юрист Віктор Колісник зазначив, що норма про заборону виїзду з країни без довідки з військкомату, яку збирається запровадити Генеральний штаб ЗСУ, порушує права військовозобов'язаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: