Кількість загиблих на Донбасі сягнула майже 6 тисяч – ООН

Читать на русском

На Донбасі, починаючи з квітня місяця 2014 року, загинуло 5358 людей.

Про це у вівторок заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хуссейн, повідомляє його прес-служба, пише «Слово і Діло».

У прес-службі додають, що ще 12 235 людей отримали поранення.

«Автобусні зупинки і громадський транспорт, ринки, школи і дитячі садки, лікарні, житлові квартали стали полем бою в Донецькій і Луганській областях України, що є прямим порушенням міжнародного гуманітарного права, яке регулює проведення збройних конфліктів», – йдеться у повідомленні.

Водночас, Зейд Раад аль-Хуссейн додає, що багато цивільних гинули як в контрольованих українською владою населених пунктах Авдіївка, Дебальцеве, Попасна і Щастя, так і в контрольованих сепаратистами – Станиця Луганська, Донецьк і Горлівка.

Нагадаємо, Система народного контролю «Слово і Діло» 24 січня підготувала чергову інфографіку «Карта переселенців зі сходу та півдня України».

Так, можна побачити, що за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, кількість внутрішньо переміщених осіб з Донбасу та Криму склала 921 640 осіб.

Читайте також: У Путіна є три варіанти розвитку подій в Україні – експерт

Найбільший відтік населення спостерігається на території Донецької області, звідки вже виїхало 326 945 особи. Також населення покидає і Луганську область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: