У Путіна є три варіанти розвитку подій в Україні – експерт

Читать на русском

У Росії є три варіанти, як вести себе з Україною – від чергового накопичення сил до авантюри з повноцінним введенням військ.

Про це заявив екс-заступник міністра оборони України Леонід Поляков, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Так за словами Полякова, після Іловайська росіяни планували «назад впихнути в Україну якимсь суб'єктами (окуповані території – ред.)».

«Зараз вони знову хочуть зробити їх «Придністров'ям» хоча б. Розуміючи, що без Маріуполя, м.Дебальцеве це утворення буде нежиттєздатним, вони, не рахуючись із втратами, полізли в атаку. Ми, в принципі, взагалі вдало їх стримали і в донецькому аеропорту – ми його продовжуємо контролювати, – і під Дебальцевим ми володіємо ситуацією і контролюємо, і на північ від Луганська», – каже Поляков.

Як зазначив експерт, зараз буде кілька днів на перепочинок. «Під час цього відпочинку, може, через кілька днів ми зрозуміємо все ж, куди далі йти», – зазначив Леонід Поляков.

Поляков заявляє, у Путіна є три варіанти щодо України. Один з яких передбачає чергове накопичення сил, чергова спроба або в іншому місці, або іншим шляхом все ж дотиснути наші війська, зірвати мобілізацію з боку проросійських сепаратистів і їхніх російських союзників.

«Другий – піти на авантюру і ввести в дію російську авіацію, ракетні війська, штурмувати з різних сторін, з Криму, з Придністров'я, ще звідкись. Але це однозначно буде авантюра. Або третій варіант – сісти за стіл переговорів, все ж домовитися. і цей варіант ще не закритий», – резюмує військовий експерт.

Читайте також: Дев'ять «гуманітарних конвоїв» Путіна (інфографіка)

Нагадаємо, «Слово і Діло» підготувало інфографіку «Як Володимир Путін йде шляхом Адольфа Гітлера». Ми спробували це зробити як за хронологією подій, так і по аналітиці ситуації в першій половині ХХ століття і зараз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: