Плани бойовиків щодо «котла» в Луганській області провалились – Парубій

Читать на русском

17 січня бойовики розпочали «зимовий наступ», але прориву не вийшло.

Про це повідомив перший віце-спікер Верховної Ради, екс-секретар РНБО Андрій Парубій, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

За словами Парубія, концентрація ворожих сил була зафіксована і в Донецькій, і в Луганській областях. Як зазначає екс-секретар РНБО, Росія за останні два тижні завезла велику кількість техніки, «якої не було за попередні багато місяців».

«Наші дані розвідки і аналізи дають підстави говорити, що готувався широкомасштабний наступ. Цей наступ готувався на 17 січня. Це одна з тих дат, про які я точно знаю і про які можу говорити», – сказав Парубій.

Бойовики планували створення «котла» в Луганській області, перехід Сіверського Донця в районі 31-го блокпоста, тому перед тим ішли такі запеклі бої за блокпост, і відсікання всього регіону – там, де селища Сватове, Щастя, Станиця Луганська. «Передбачався Дебальцевський «котел», який путлеровці планували закрити по лінії на під'їзді в Артемівськ. І, звичайно, донецький аеропорт», – говорить він.

Однак, як ствержує Парубій, незважаючи на запеклі бої, в жодному місці лінія фронту не була розірвана, на жодному напрямку не був здійснений реальний прорив української лінії фронту.

Читайте також: У Путіна є три варіанти розвитку подій в Україні – експерт

«Українські бійці героїчно тримають позиції і відбивають «зимовий наступ» Путіна. Я б навіть сказав: наступ почався, але цей наступ провалився. Звичайно, це може звучати занадто оптимістично на тлі таких важких боїв. Але є підстави так говорити»,  заявив Парубій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: