Військовозобов'язаним заборонять виїзд не лише за кордон, а й по Україні

Читать на русском

У Гентштабі планують обмежити виїзд військовозобов'язаних не лише за кордон, а й за межі адміністративних районів.

Про це заявив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу Володимир Талалай, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

За словами Талалая, військовозобов'язані не матимуть права залишати місце проживання без дозволу відповідного районного військового комісара. Оформлятиметься такий дозвіл у формі довідки.

«Військовозобов'язаний, який в умовах, коли в державі проводиться мобілізація, має намір покинути місце проживання і виїхати за межі адміністративного району, повинен про це повідомити районного військового комісара і отримати дозвіл... Це не обов'язково виїзд за межі державного кордону, навіть переміщення територією держави», – заявив Талалай.

Як зазначає Талалай, довідку треба обов'язково мати і при тимчасовому переміщенні за межі адмінрайонів. «Тому що він (військовозобов'язаний – ред.) може бути необхідним для комплектування військ», – пояснює Володимир Талалай.

Однак, якщо поїздка не перевищуватиме два дні, довідку можна не брати, каже Талалай.

Читайте також: Порошенко може заборонити призовникам виїзд за кордон

«Це має бути довідка встановленої форми у військовому комісаріаті, де визначено, що громадянин такий-то перебуває на обліку і має дозвіл на виїзд», – додав він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: