Порошенко може заборонити призовникам виїзд за кордон

Читать на русском

Порошенко доручив врегулювати порядок виїзду призовників за кордон і надання відстрочки.

Про це повідомляють у прес-службі Президента, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Так Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів врегулювати порядок виїзду за кордон призовників, а також питання звільнення з військової служби з мобілізації (в особливий період).

В свою чергу Генштабу ЗСУ Порошенко доручив опрацювати питання доукомплектування військових комісаріатів офіцерами запасу.

Також у прес-службі повідомляють, Міноборони разом з Міністерством охорони здоров'я мають передбачити механізм запобігання необґрунтованого надання відстрочки від призову за станом здоров'я та забезпечити соціально-психологічну реабілітацію учасників антитерористичної операції.

Звернув увагу Президент і на прояви корупції у військових комісаріатах, відповідне доручення, а саме щодо недопущення цього, дав Мінобороні, СБУ і Генпрокуратурі.

Читайте також: Які пільги можуть отримати військовослужбовці в Україні

За ініціативи Президента мають з'явитись тематичні інформаційні програми, які матимуть на меті «створення героїчного образу захисника Вітчизни».

Нагадаємо, що за останньою інформацією, областями, призовники в яких найчастіше ухиляються від мобілізації стали Закарпаття, Івано-Франківщина, Тернопільщина та Полтавщина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: