Стець назвав винних у розколі України

Читать на русском

Винними у розколі України можна назвати всіх президентів, що стояли на чолі України, починаючи з 1991 року, «включаючи Кравчука, Кучму, Ющенка і Януковича».

Про це повідомив Міністр інформаційної політики Юрій Стець, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

«Інформаційної політики в державі, за великим рахунком, не існувало. Причина в тому, що політикам з того й іншого табору було зручно її не проводити і отримувати свої політичні дивіденди, підвищуючи рейтинги за рахунок розколу країни за ознаками мови, релігії, трактування історії і багато чого іншого. Бажанням політичниої сатисфакції було, на жаль, вище, ніж усвідомлення того, що подібний розкол загрожує суверенітету країни», – зазначив міністр.

За словами Стеця, якби 23 роки тому був створений орган виконавчої влади, який би напрацював концепцію інформаційної безпеки та стратегію інформаційної політики держави, що, взагалі-то, є у всіх цивілізованих країнах, то ми б не говорили зараз про те, що було у 2004 і 2014 роках. «Політикам, які тоді прийшли до влади, не вистачило розуму реалізувати це», – каже Стець.

Тим же, хто прийшов в 2010 році, було вигідно грати на двох мовах, протиставленні церков, різному тлумаченні історії та полярно різному сприйнятті національних героїв і пам'ятників.

«Суперечки про те, чи герой Роман Шухевич, чи потрібні в країні пам'ятники Леніну, використовувалися ними, як спосіб перемоги на виборах. Комуністи, регіонали та й представники «Нашої України» не гребували використовувати цей спосіб», – заявив міністр.

Читайте також: Яценюк нарешті створив міністерство для Стеця

«Така політика ставила під сумнів саме існування держави Україна»,  резюмував Стець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: