Кіхтенко хоче відключити світло на окупованих територіях

Читать на русском

Голова Донецької обласної адміністрації Олександр Кіхтенко хоче відключити від постачання електроенергії Донецьк та інші окуповані бойовиками міста.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Острову», пише «Слово і Діло».

«Після варварського обстрілу м.Дебальцеве я задумався про те, що треба відключити від електроенергії Донецьк. І дав доручення, щоб мені підготували довідку, чи можна це зробити технічно», – сказав Кіхтенко.

За його словами, така міра необхідна у зв'язку з тим, що бойовики не дають можливості відновити електропостачання в Дебальцеве та прилеглі населені пункти.

За даними Олександра Кіхтенко, близько 40% жителів м.Дебальцеве перейшли на бік ДНР, і тепер ці люди ведуть обстріл своїх рідних і близьких, які залишилися в місті.

«З м.Дебальцеве десь відсотків 40, а то й більше, перейшло на ту сторону. І вони сьогодні ведуть вогонь по жителям, які залишилися там. По своїм родичам, рідним, близьким. І найсумніше, що по м.Дебальцеве веде вогонь ще й артилерія Луганської народної республіки. Тобто, сьогодні луганські вбивають донецьких», – зазначив чиновник.

Читайте також: Українські військові повністю контролюють Дебальцеве – Міноборони

Нагадаємо, 1 лютого бойовики обстріляли міськвиконком м.Дебальцеве, звідки здійснювалася відправка людей. У Донецькій ОДА повідомили про 8 поранених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: