Скорочення в органах юстиції зекономлять Держбюджету 80 мільйонів

Читать на русском

Чисельність підрозділів системи юстиції скоротять у 2 рази – з існуючих 45 до близько 25, штат центрального апарату Мін’юсту зменшиться на 20%, а територіальні органи юстиції – на 10%.

Крім того, місцеве самоврядування та приватні виконавці отримають частину повноважень органів юстиції, повідомив народний депутат від фракції «Народного фронту» Ігор Алексєєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «НФ».

За його словами, такі заходи передбачає інституційна реформа органів юстиції, затверджена урядом. Алексєєв також зазначив, що дані заходи призведуть до економії коштів Державного бюджету України у розмірі близько 80 млн гривень.

Народний депутат розповів, що вперше оновлення кадрового складу органів юстиції буде проведене разом з провідними міжнародними HR-компаніями, які погодилися надати відповідну допомогу на безоплатній основі. Разом з ними будуть також сформовані критерії добору кандидатів та проведено власне конкурс.

«Наступними кроками в оптимізації системи органів юстиції стане передача повноважень Державної реєстраційної служби органам місцевого самоврядування, а також запровадження змішаної системи виконання судових рішень», – зазначив політик.

При цьому Алексєєв наголосив, що буде запроваджено нову систему бонусів для державних виконавців, яка вираховуватиметься за результатами якості їх роботи. На думку нардепа, це стимулюватиме виконавців працювати ще ефективніше та результативніше.

Ключовою метою всіх цих заходів, за словами Алексєєва, є виключення корупційної складової та наближення адміністративних послуг до звичайних громадян, зробивши їх більш прозорими та доступними.

Читайте також: Демчишин хоче звільнити п'яту частину працівників Міненерго

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус підписав документ про скорочення штату свого відомства на цілих 50%. Глава Мінекономрозвитку також виступив за істотне підвищення заробітної плати чиновникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: