Суд забрав у компанії Ставицького газові родовища і повернув їх Україні

Читать на русском

Київський апеляційний адміністративний суд повернув Україні 19 газових родовищ, які були несправедливо передані в часи Януковича компанії з «кіпрськими» власниками.

Про це у своєму Facebook написав міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, суд задовольнив апеляційну скаргу Державної служби геології та надр України на рішення Окружного адмінсуду Києва, тим самим позбавивши ТОВ «Голден Деррік» 19 спецдозволів на видобуток нафти та газу.

«Надалі дозволи на розвідку та видобування газу на цих родовищах видаватимуться через прозорі й справедливі аукціони, до участі в яких допускатимуться лише компанії, які мають відповідний досвід, достатні фінансові й інші ресурси та технології, а також мають прозору структуру власності», - зазначив міністр.

67% ТОВ «Голден Деррік» належать кіпрській компанії «Хартлог Лімітед», яку пов'язують з екс-міністрами уряду Миколи Азарова – Едуардом Ставицьким та Миколою Присяжнюком, а також колишнім народним депутатом-регіоналом Юрієм Іванющенком.

Як зазначив міністр екології, це не перша перемога в суді, і зараз робота юридичних служб зосереджена на тому, щоб повернути у державну власність активи, які були виведені попередньою владою й анулювати ліцензії та спецдозволи, видані всупереч закону та інтересам держави.

Читайте також: Українська влада не поспішає повертати награбоване Януковичем і «сім'єю»

Нагадаємо, раніше Секретар Комітету з питань запобігання та протидії корупції Дмитро Добродомов заявив, що колишнім керівникам режиму Януковича повертають мільйони доларів, які вони цинічно крали під час свого «господарювання» країною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: