Екс-міністру Присяжнюку повернули заарештовані мільйони

Читать на русском

Колишнім очільникам режиму Януковича повертають мільйони доларів, котрі вони цинічно крали під час свого «господарювання» країною.

Про це у своєму блозі написав Народний депутат, Секретар Комітету з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов, передає «Слово і Діло».

« Родині екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка повернуто кошти, вилучені під час обшуку за місцем проживання його сестри Сімонової Л.В. Мова йде про 1 млн. 717 тис. доларів США, 9 тисяч євро і 1млн. 250 тис. грн!», – пише Добродомов.

За словами депутата, арешт на кошти було накладено у кінці березня у ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України («привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах»).

А повернули вже 28 серпня минулого року, додає Секретар Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

«У час, коли російські агресори якраз почали наступ на Донбасі. Коли уся країна скидалася грошима на забезпечення пограбованої режимом Януковича української армії. Коли на фронті сотнями гинули наші герої повернули гроші родині Присяжнюка», – зізнається Добродомов.

Виходячи з цього, депутат переконався у правильності свого рішення поставити підпис під вимогою про відставку Генпрокурора Яреми.

Читайте також: Тікаючи з Києва, Янукович планував повернутися – Добкін

«Зараз очільники держави багато говорять про реформування судів та прокуратури. Як на мене, то найкраще ось таких суддів та слідчих "реформувати" на передовій – у штрафбатах. Нехай у перших рядах звільняють захоплені терористами Донецьк та Луганськ. А конфісковані у злочинців режиму Януковича мільйони награбованих грошей скеровувати на фінансування української армії.», – резюмує народний депутат, Секретар Комітету з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов.

Нагадаємо, раніше в коментарі «Слову іДілу»голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Валентинівна Тимочко заявила, що в деякі органи влади «люди Януковича» не тільки повертаються, але вони звідти і не виходили.    

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: