Обіцяні Порошенком 1000 грн за день бійцям АТО почнуть виплачувати з лютого

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко запевнив, що військові, котрі беруть участь в антитерористичній операції, з 1 лютого почнуть отримувати 1000 грн за кожен день участі в бойових діях.

Про це глава держави сказав під час вшанування пам'яті Героїв Крут, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Уже з 1 лютого український солдат, який не просто несе службу в зоні антитерористичної операції, а безпосередньо згідно з бойовим наказом бере участь у бойових діях, матиме виплату тисячу гривень за один бойовий день», – заявив Порошенко.

Крім того, Президент заявив, що українські військові також отримуватимуть додаткову винагороду за підбиту техніку супротивника. Президент назвав такі кроки способом суспільства віддячити своїм захисникам.

Зазначимо, що вперше обіцянку виплачувати українським воїнам по 1000 грн за день Петро Порошенко дав ще наприкінці травня минулого року. Згодом «Слово і Діло» надало цій обіцянці статус «не виконано».

Пізніше Президент уточнив, що мав на увазі виплату за кожен день участі в боях, а не просто перебування на території зони проведення АТО, однак досі зазначені виплати так і не проводилися.

Читайте також: Бойовики визнали, що тролейбус у Донецьку обстріляли росіяни, а не ЗСУ

Нагадаємо, днями Петро Порошенко направив листа російському президенту з вимогою вплинути на терористів самопроголошених ДНР та ЛНР, щоб ті припинили вогонь і звільнили українських заручників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: