Порошенко – Путіну: припиніть вогонь і звільніть заручників

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко направив листа російському президенту Володимиру Путіну з вимогою дотримуватися мінських домовленостей: припинити вогонь та звільнити в'язнів і заручників.

Про це він розповів в інтерв'ю польському телеканалу «TVN-24», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Позавчора (25 січня) я направив листа президенту (Росії – ред.) Путіну, одним з основних елементів якого була вимога не лише припинення вогню і виконання мінських домовленостей, але і звільнення Надії Савченко та всіх заручників», – сказав Порошенко і нагадав, що у росіян немає підстав утримувати Савченко, оскільки вона також є делегатом ПАРЄ.

Під час своєї вчорашньої промови з приводу 70-ї річниці звільнення табору Аушвіц-Біркенау Порошенко також заявив, що світ перебуває на порозі нової континентальної війни.

У розмові з журналістами український Президент ще раз підкреслив, що необхідно створити умови, щоб змусити Росію до переговорів та виконання зобов'язань, які вона на себе взяла.

Читайте також: Жоден з маріупольських нардепів не наважився назвати РФ агресором

Нагадаємо, вчора Верховна Рада проголосувала за постанову щодо визнання Російської Федерації державою-агресором відносно України. У той час, як самі росіяни прийнялися спростовувати те, що вони є стороною конфлікту, а також те, що на сході України відбуваються терористичні акти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: