Павленко про пропускний режим на Донбасі: простіше виїхати через Росію

Читать на русском

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Павленко розповів, що пропускна система, яка нині діє на в'їзді та виїзді з окупованої бойовиками території Донбасу недосконала і спричиняє чимало незручностей.

У коментарі «Слову і Ділу» Павленко назвав діючу систему «черговим ляпасом» української влади своїм співгромадянам.

«Я протягом цього тижня об'їхав північні райони Донецької й Луганської областей, зокрема, щодо з'ясування, як почав працювати пропускний режим... Мушу сказати: центри, які видають перепустки, або не працюють, або працюють в перевантаженому режимі. Наприклад, в Дебальцевому – центр із видачі перепусток і оформлення перепусток для всієї півночі Донецької області. Всі 4 дні, що я був, Дебальцеве знаходилось під обстрілом. І місце, куди люди приїжджали здавати документи, було під обстрілами. Телефони не працювали», – окреслив ситуацію Павленко.

Читайте також: Яценюк дасть десяту частину коштів, необхідних на відновлення Маріуполя

Проблеми існують як на в'їзді, так і на виїзді із зони АТО, каже депутат. Він також сказав, що українські військові на блок-постах радять місцевим жителям, які тікають з контрольованої терористами території та не можуть оформити перепустки, виїжджати через територію Росії.

«Фактично люди в багатьох містах, які знаходяться сьогодні під обстрілами, опинились як у мишоловці. Крім того, самі прикордонники і наші військові на блок-постах радили людям виїжджати через Росію», – розповів Павленко.


Нагадаємо, 16 січня губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко заявив, що регіон не готовий до введення режиму спецперепусток в зону АТО, і попросив для цього ще місяць. Втім, у Києві до цього прохання не прислухалися, і видача перепусток стартувала 21 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: