Парубій узявся допомагати родинам майданівців, що загинули в АТО

Читать на русском

Колишній комендант Євромайдану, а нині – народний депутат Андрій Парубій пообіцяв надати статус учасників бойових дій незареєстрованим добровольцям, що загинули в ході антитерористичної операції.

Відповідну обіцянку партійця «Народного фронту» «Слово і Діло» зареєструвало 27 січня.

Політик повідомив про підготовку законопроекту, що передбачає надання статусу учасника бойових дій незареєстрованим добровольцям, що загинули в ході антитерористичної операції. Парубій пояснив, що серед них – немало його колишніх товаришів з Майдану, чиї документи згоріли минулої зими і вони не встигли їх відновити перед від'їздом на Донбас.

«Я вважаю це глобальною проблемою, тому що є багато сотень хлопців, які прямо з Майдану поїхали на фронт і в яких згоріли документи під час пожежі у Будинку профспілок. Тобто вони навіть не мали достатньо документів, щоб оформитися, але ці хлопці загинули в боях за Україну», – заявив віце-спікер парламенту.

Як відомо, статус учасника бойових дій дає можливість родині загиблого отримати разову матеріальну допомогу в розмірі 609 тис грн та пенсію для кожного непрацездатного члена сім'ї.

Читайте також: Статус учасників АТО отримали вже майже 13 тисяч осіб

Раніше, в коментарі «Слову і Ділу» Андрій Парубій сказав, що чимало добровольців пішли на війну прямо з Майдану, і саме їх він вважає «ідеологічним стержнем війни на передовій».

Нагадаємо, Андрій Парубій так і не виконав свою обіцянку щодо притягнення до відповідальності винних у розстрілах на Майдані. Так само він виявився безсилим у питанні захисту територіальної цілісності України та отримання українськими військовими обмундирування та медпрепаратів НАТО, які він гарантував на посаді секретаря Ради нацбезпеки і оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: