Світові ринки очікують, що Україна оголосить дефолт – Сорос

Читать на русском

Світові ринки очікують, що Україна оголосить дефолт, але у влади ще є шанс уникнути цього сценарію.

Про це заявиви американський фінансист Джордж Сорос, пише «Слово і Діло», спираючись на інформацію «Кореспондента».

Сорос пообіцяв переконати донорське співтовариство надати достатньо коштів, однак не може стверджувати, що Україні вдасться уникнути дефолту.

«Ринки дійсно очікують дефолту України. Зараз є способи уникнути цього, але я не можу з упевненістю сказати, що це вдасться», - заявив він під час зустрічі з журналістами в Києві.

За словами Сороса, аби уникнути дефолту, необхідна підтримка Заходу, однак вона зараз не гарантована.

«Я хочу, щоб Україна змогла уникнути дефолту. І я буду працювати з владою для того, щоб переконати донорське співтовариство надати достатньо коштів для цього... Наступний рік буде дуже важким. Перш за все - через неймовірно сильну зовнішню загрозу. Захід - як Євросоюз, так і США - не до кінця розуміють, наскільки сильна ця загроза», - наголосив фінансист.

Також Сорос готовий інвестувати в деякі сектори української економіки.

«Важливий сектор - пов'язаний з енергоефективністю. Це та сфера, в якій моя команда буде зацікавлена, але тільки коли відбудеться реформа Нафтогазу, не зараз», - заявив Сорос.

Друга сфера – агропромисловий комплекс, а третя – допомагати внутрішньо переміщеним особам в створенні малого бізнесу. Як зізнається сам Сорос, останній сектор, навряд чи принесе прибуток.

Читайте також: У 2015 році уряд запозичить 300 мільярдів – експерт

«Також я планую інвестицію, яка не принесе прибутку і буде підтримана моїм фондом - це внутрішньо переміщені особи. В тому числі плануємо надавати допомогу для заснування ними свого малого бізнесу. Очевидно, в цьому секторі інвестиції не принесуть прибутку», - повідомив Джордж Сорос.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: