Жоден з маріупольських нардепів не наважився назвати РФ агресором

Читать на русском

Жоден з народних депутатів-представників постраждалого від атак терористів міста Маріуполя не проголосував за визнання Російської Федерації державою-агресором.

Про це з посиланням на «Новини Маріуполя» повідомляє «Слово і Діло».

Як показує поіменне голосування на офіційному сайті Верховної Ради, 2 з 3 нардепів, що представляють місто в нинішньому парламенті, взагалі були відсутні в сесійній залі. Йдеться про Сергія Таруту, обраного на 58 мажоритарному окрузі, та Сергія Матвієнкова, що переміг на окрузі №57 в Маріуполі.

До слова, «Опозиційний блок», до складу якого входить Матвієнков, проігнорував голосування в повному складі: з 23 депутатів фракції, що зареєструвалися 27 січня в парламенті, свого голосу за постанову не дав жоден. Включаючи маріупольського обранця Олексія Білого, який свого часу роздав немало обіцянок жителям міста, і з яких виконав лише 2 – про оновлення транспортного парку лікарні швидкої допомоги та проведення міського суботника.

Читайте також: Терористи здійснили новий теракт – прес-центр АТО

Ігнорування голосування окремими депутатами не завадило Верховній Раді сьогодні прийняти відповідне рішення, однак «Слово і Діло» хотіло б нагадати, що Сергій Тарута свого часу провалив обіцянки щодо наведення порядку в місті, виплати компенсацій жителям постраждалої від рук терористів Семенівки та уникнення затяжного локального збройного кофлікту на Донбасі. Усі зазначені обіцянки Тарута давав у якості голови Донецької ОДА.

Цікаво також, що серед невиконаних обіцянок нардепа мажоритарника Сергія Матвієнкова – надання виборцям права відкликати народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: