Росіяни в ПАРЄ стверджують, що жодних терактів в Україні не було

Читать на русском

Керівник делегації парламенту Росії в ПАРЄ Олексій Пушков у своїй заяві перед депутатами європейських парламентів заявив, що жодних терактів на сході України насправді не було, а смерті мирних людей – це помста української влади жителям Донбасу за федералізацію.

Таку заяву голова комітету Держдуми з питань зовнішньої політики зробив на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Не треба довіряти тільки тому, що ви чуєте від офіційної України та деяких ЗМІ... Нам кажуть, що там терористи. Якби це були терористи, ми би чули про теракти. А їх немає, ми не чули про жоден теракт в Україні!» – заявив Пушков.

При цьому, розстріл автобусу під Волновахою, тролейбусу – в Донецьку та житлового масиву – в Маріуполі, як і військові дії, що зараз відбуваються на Донбасі, Пушков назвав «помстою» Києва мирним жителям Донецької та Луганської областей за прагнення до автономії.

«Уряд України направляє на Донбас все більше збройних підрозділів, щоб подавити тих, хто хоче більше повноважень і культурної автономії», – сказав представник Росії.

Читайте також: Росіяни віддадуть Савченко в обмін на повноваження в ПАРЄ?

Нагадаємо, внаслідок розстрілу автобусу під Волновахою загинули 13 цивільних, терористична атака на тролейбусну зупинку в Донецьку забрала життя 8 людей, а обстріл житлового кварталу в Маріуполі – ще 30.

Між тим, сьогодні Верховна Рада визнала Російську Федерацію державою-агресором, за відповідне рішення проголосував 271 народний депутат. Також українські парламентарі прийняли у першому читанні закон про визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: