Квіт про стипендії: нововведення торкнуться лише майбутніх першокурсників

Читать на русском

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт запевнив, що нинішні студенти будуть отримувати ті стипендії, які вони отримують зараз, а нововведення торкнуться тільки майбутніх першокурсників.

Про це він написав у своїй статті на «Українській правді», інформує «Слово і Діло».

«Чи трійка та четвірка – це успіх? Якщо ми хочемо стимулювати та винагороджувати справді видатні досягнення студентів, тоді таких вимог недостатньо», – каже Квіт.

За словами міністра освіти, базовою умовою матеріального заохочення до успішного навчання мають стати відмінні результати сесії. При цьому конкурс на таку стипендію повинен більше нагадувати змагання за стипендію на навчання за кордоном, коли комісія визначає переможців, оцінюючи їх здобутки не лише в навчанні.

Додатковими критеріями, на думку Квіта, можуть слугувати, наприклад, перемоги в міжнародних студентських конкурсах, міжнародна академічна мобільність студента або ж науково-дослідні ініціативи.

«Прагнення лише обмежити кількість студентів, які можуть отримувати таку стипендію, буде малоефективним. Основним стимулом повинен стати її розмір, що його потрібно значно підвищити. Це наріжні принципи, до яких ми маємо прямувати»,  вважає очільник Міносвіти.

Читайте також: В БПП проти виплати стипендій тільки бідним студентам

За його словами, в Міністерстві вже зараз починає працювати робоча група, до складу якої входять, зокрема, представники студентства, фахівці з демографії та економетрики. «Ми розуміємо, що зміни потрібно впроваджувати виважено та поступово. Тому нинішні студенти будуть отримувати ті стипендії, які вони отримують зараз, а нововведення торкнуться майбутніх першокурсників», – запевнив Квіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: