Яценюк оголосив «продуктову мобілізацію»

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству аграрної політики та продовольства підготуватися до можливих запитів з боку Державної служби з надзвичайних ситуацій на постачання продуктів харчування.

Про це прем'єр заявив у ході виїзного засідання Кабміну, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

«Держрезерву разом з Мінагропродом та ПАТ «Аграрний фонд» невідкладно прийняти заявки на харчування від Державної служби з надзвичайних ситуацій, перевірити, що у нас є на складах і елеваторах», – оголосив рішення голова уряду.

Також, у зв'язку з уведенням режиму надзвичаної ситуації в Донецькій та Луганській областях і режиму підвищеної готовності на решті території України, Яценюк звернувся до Мінфіну з вимогою профінансувати додаткові витрати ДСНС з резервного фонду. Продуктами першої наобхідності глава уряду назвав зернові та борошно.

Читайте також: Чи потрібен нам воєнний стан та хто від нього виграє? Огляд соцмереж

Нагадаємо, кілька годин тому Кабінет міністрів оголосив про введення в Донецькій і Луганській областях режиму надзвичайної ситуації та режиму підвищеної готовності на всій території країни.

Додамо також, що останніми днями пролунало немало заяв від лідерів провідних держав світу про те, що вони не збираються втручатися в конфлікт на сході України. Про таке говорив Президент США Барак Обама, голова МЗС Ізраїлю Авігдор Ліберман та навіть Єва Копач, прем'єр-міністр Польщі – країни, яка традиційно підтримує Україну на міжнародній арені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: