В РФ готують провокацію для офіційного введення військ

Читать на русском

У РФ планують провокацію з гумконвоем аби використати це як привід для офіційного введення військ.

Про це повідомляє «УНН» з посиланням на поінформовані джерела у столиці РФ, пише «Слово і Діло».

Так за інформацією джерела, черговий гуманітарний конвой, який має прибути з Російської Федерації використають для офіційного вводу російських військ на територію України.

За словами співрозмовника на території РФ утримується значна кількість українських військовополонених, які не зазначені в офіційних документах як Росії, так і України і саме їх можуть залучити для втілення плану РФ.

Так планується, що українських військовополонених можуть повернути до України в автомобілях чергового гуманітарного конвою, який нібито розстріляють люди з добровольчих батальйонів, які воюють на стороні України.

Аби в це повірили – біля розстріляного конвою залишать тіла українських полонених зі зброєю, номера якої будуть відповідати військовим частинам України.

Після чого, зазначається джерело, розпочнеться широкомасштабна інформаційна кампанії у російських ЗМІ щодо гуманітарної катастрофи на Донбасі. Зокрема, нібито здійсненого українською стороною розстрілу російського гумконвою та необхідністю офіційного введення військ РФ на територію України «з метою захисту цивільного населення».

Нагадаємо, черговий гумконвой з Підмосков'я має виїхати 27 січня.

Читайте також: Відсьогодні на Донбасі введено режим надзвичайного стану

В свою чергу в РНБО України заявляли, що всі гуманітарні конвої, які Росія відправляє в Україну без її дозволу, «є лише підтримкою озброєних людей». А ООН вимагає від Росії звіт про всі 11 «гуманітарних конвоїв», що були направлені в Україну та надати повний перелік всіх вантажів, а також надати інформацію, як вона розподілялася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: