Порошенко готовий звільнити Ярему – Соболєв

Читать на русском

Глава Антикорупційного комітету парламенту Єгор Соболєв заявив про те, що Президент готовий зняти з посади генерального прокурора України Віталія Ярему. Також під звільнення потрапляє і начальник генерального штабу Віктор Муженко.

Про це повідомив нардеп Соболєв у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

«Переконував команду Петра Порошенка, що країні потрібні нові люди, які здатні очолити оборону та боротьбу з корупцією. Останні бої в Донецькому аеропорту і за 29-31 блок пост на Луганщині знову довели неспроможність Віктора Муженко керувати нашою армією. На внутрішньому фронті боротьба зі смертельно масштабною корупцією далі імітується. Віталій Ярема розвинув бурхливу активність лише під загрозою відставки парламентом», – пише Соболєв.

З його слів, два вечори поспіль в Адміністрації Президента він разом з Семеном Семенченко спілкувалися з командою Петра Порошенка, щоб  переконати, що країні потрібні нові люди, які здатні очолити оборону та боротьбу з корупцією.

«Не одну годину намагалися донести на Банковій, що країні терміново потрібен генпрокурор і начальник генштабу, які забезпечать результат. Тим більше в армії проявилася ціла когорта справжніх бойових командирів. А прокурорів можна привезти з держав, де вони знищують корупцію. Сьогодні почули відповідь, що Президент готує кардинальні кадрові зміни на обох фронтах», – повідомив Соболєв.

Читайте також: У Верховній Раді готують відставку Яреми

Нагадаємо, що Антикорупційний комітет в Раді почав збирати підписи за відставку генпрокурора України Віталія Яреми. За останніми даними, вдалося зібрати близько 121 підпису з 150 необхідних, щоб винести питання на розгляд до сесійної зали.

НапередодніЯрема заявив, що готовий покинути свій пост, якщо Верховна Рада висловить йому недовіру. Він прийме будь-яке рішення ВР, але триматися за посаду не збирається.

Також він запевнив, що виконує свої обов'язки чесно і готовий надати необхідну інформацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: