Попри зусилля Тимошенко, Савченко не відпустять на сесію ПАРЄ

Читать на русском

Українська льотчиця Надія Савченко перебуватиме в російському СІЗО доки розслідування не дасть остаточної відповіді, чи винна вона чи ні.

Про це сказав доповідач Асамблеї по Росії Андреас Гросс, який провів переговори в Москві з головою Державної Думи Росії Сергієм Наришкіним, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За його словами, Росія не звільнить українську льотчицю Надію Савченко до сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка розпочнеться 26 січня в Страсбурзі.

«Після розмови з паном Наришкіним мені стало ясно, що на звільнення Надії Савченко немає шансів, поки розслідування не встановить, чи винна вона чи ні», - сказав Андреас.

Доповідач ПАРЄ додав, що Наришкін дійсно думає, що є ознаки того, що Савченко брала участь у вбивстві двох журналістів.

Нагадаємо, 25 грудня Верховна Рада підтримала ініціативу Юлії Тимошенко щодо обрання Надії Савченко членом постійної парламентської делегації України в ПАРЄ. Таким чином лідерка «Батьківщини» дотримала своєї обіцянки, що дало юридичні підстави вимагати звільнення льотчиці.

Читайте також: В'язниця не завадить Савченко писати закони

Зокрема, президент ПАРЄ Анн Брассер просить російську сторону випустити Савченко з-під варти «вчасно, щоб дати їй можливість бути присутньою на відкритті січневої сесії Асамблеї, яка відбудеться 26 січня».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: