Незважаючи на війну світові компанії інвестують в Україну $1,5 млрд

Читать на русском

Вже найближчим часом, незважаючи на складні фінансові умови та війну, світові компанії готові інвестувати в Україну $1,5 млрд.

Про це заявив заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

Як зазначає Чалий, світовий бізнес підтвердив своє бажання інвестувати в Україну, оскільки бачить перспективи розвитку. «Це питання буквально найближчого періоду», – додав він.

«Зустрічі з представниками бізнесу світового рівня, які вже працюють з Україною, дали несподіваний результат. Вже на цих зустрічах було підтверджено бажання найближчим часом інвестувати до 1,5 млрд доларів в Україну. Навіть у цих складних фінансових умовах та умовах війни бізнес швидко відреагував на меседжі Президента», – сказав він.

Чалий наголосив, що ці кошти підуть у сферу IT-технологій та в аграрний бізнес. Крім цього, за словами заступника голови Адміністрації Президента, компанії, що вже працюють в Україні, готові розширювати свою присутність. Зокрема про таку готовніть, вже наголосила компанія Cargill.

«Наприклад, є бажання компанії Cargill розширити свою роботу в Україні. Там є питання проблемні, які має вирішити і уряд, наприклад, повернення ПДВ, і наш загальний інвестиційний клімат, але компанії, які бачать перспективи, які працюють на українському ринку, готові розширити свою присутність», – наголосив Чалий.

А також розповів і про «несподівану» пропозицію компанії «Вимпелком», яку позиціонували як російську.

Читайте також: До кінця року інфляція може зрости до 50% – експерт

«Ця компанія раніше позиціонувалася як російська. Скажу вам чесно, це був один з факторів, чому ми так обережно ставилися до цього. Але коли ми побачили пропозиції та перспективи співпраці – компанія планує зайти з інвестиціями з Європи і американським управлінням... Я переконаний, що в цих умовах кілька сотень мільйонів доларів – це те, що треба підтримувати. Це сфера IT-технологій», – зазначив він.

Матеріали за темою:


Порошенко зобов'язався відповідати за гроші інвесторів


«Покращення» бізнес-клімату витісняє з України чергових інвесторів


У 2015 році Україні загрожує «інвестиційний голод» – експерт

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: