У 2015 році Україні загрожує «інвестиційний голод» – експерт

Читать на русском

Притоки інвестицій можна було б суттєво збільшити, за умови, що ми проводимо реформи, але на даному етапі в 2015 році Україна може розраховувати тільки на 1 млрд доларів прямих інвестицій.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«Протягом 2015 року країна повинна орієнтуватися на приплив прямих іноземних інвестицій на рівні, що не перевищує 1 млрд дол. Це вкрай маленька сума для української економіки. Дуже багато залежить від швидкості проведення реформ. Якщо будуть просто вестися розмови про необхідність реформ і вводитись якісь незначні зміни, то очікувати перелому ситуації і в 2016 році буде вкрай складно», – розповідає Устенко.

За його словами, основний приплив інвестицій, який буде в 2015 році буде, найімовірніше, в два сектори: сільське господарство і енергетика.

«До факторів, які негативно позначаються на припливі інвестицій в Україну, слід віднести активи, що подешевшали, зниження інтересу до ринків, що розвиваються, до яких відноситься наша економіка та військові дії», – підсумував Олег Устенко.

Читайте також: В 4 кварталі 2014 Україна впала в рейтингу інвестпривабливості

Зазначимо, що міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко повідомив, що Україна сподівається отримати 25 млрд інвестицій.

Нагадаємо, під час парламентських виборів Петро Порошенко пообіцяв, що коли ситуація на сході України стабілізується, в країні почнеться інвестиційний бум.

Матеріали по темі:

Україна у світових рейтингах 2014 (інфографіка)

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: