Яресько не виключає «радикальних заходів» стосовно «Нафтогазу»

Читать на русском

Міністр фінансів України Наталя Яресько заявила, що фінансування національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» може бути скорочене більш радикально, ніж це передбачає Державний бюджет на 2015 рік.

Така вимога може бути реалізована в разі підписання між урядом України та МВФ договору про нову програму співпраці, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

Яресько констатувала, що бюджетна підтримка «Нафтогазу» цього року і так скорочена зі 110 до 31,5 млрд грн, однак у разі співпраці України з МВФ за програмою EFF (Extended Fund Facility) компанію чекає ще більше урізання фінансування.

«Підтримка «Нафтогазу» в Бюджеті-2015 – 31,5 млрд грн – це чверть того, що було минулого року. Це базувалося на старій програмі (співпраці з МВФ – ред.). І я думаю, що ми будемо діяти більш радикально цього року», – розповіла Яресько журналістам на економічному форумі в Давосі.

Очільниця Мінфіну пояснила, що, відповідно до вимог МВФ, дотування держпідприємства має бути скорочене на користь субсидіювання конкретних споживачів. Зі свого боку, Україна продовжує виконувати всі свої міжнародні зобов'язання, додала чиновниця.

Читайте також: Грошей, наданих «Нафтогазу», вистачило б на 500 грн субсидій кожній родині

Додамо, що програма Stand by, котра діяла між Києвом та МВФ, передбачала чергове підвищення тарифів на газ для населення ще на 40%.

Нагадаємо, вчора в МВФ підтвердили, що розглядають можливість підписання запропонованої Петром Порошенком нової програми співпраці, однак зазначили, що її реалізація вимагатиме більш глибоких, системних реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: