Сепаратисти відрізали сполучення з Маріуполем та Станицею Луганською

Читать на русском

Бойовики проросійських угруповань в Донецькій області повністю відрізали від залізничого сполучення нинішній адміністративний центр регіону Маріуполь.

Це сталося через учорашній підрив залізничного мосту на ділянці Комиш Зоря-Розівка, що в Запорізькій області, інформує«Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Інциндент розслідують як теракт, а тим часом до міста припинений рух як пасажирських, так і вантажних потягів. Поки що потяги № 584/583 Київ-Сартана та № 522/521 Харків-Сартана і № 70/69 Львів-Сартана курсуватимуть до Бердянська, звідки в Маріуполь можна буде дістатися автобусами.

У той же час, за даними голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, сьогодні близько опівдня диверсанти підірвали автомобільний міст через річку Сіверський Донець. Міст з'єднував контрольовану Україною Станицю Луганську з територією, окупованою бойовиками.

«Хоча обвалу не сталося, проїзд для автобусів та вантажівок неможливий. Пішоходи перейти через міст зможуть, чи зможе проїхати легковий автомобіль, з’ясовується», – прокоментував ситуацію губернатор.

«Мета підриву мосту незрозуміла. Скоріше за все, це викликано панічним страхом, що українські військові зможуть піти на терористів у контрнаступ», – припустив Москаль. У зв'язку з цим, очільник Луганської області прийняв рішення закрити пункт пропуску «Широке-Станиця Луганська».

Читайте також: Яценюк: на меті у терористів – зупинка металургії України

Зазначимо, що за минулу добу терористи на сході України понад сотню разів обстріляли позиції сил АТО. Щонайменше 30 «Градів» розірвалися поблизу Дебальцевого. Бойова операція триває і в Донецькому аеропорту.

Матеріали за темою:

Міст Керч-Кубань: історія та перспективи

Війська Кремля на Донбасі та кордоні з Україною (інфографіка)

Херсонцям обіцяють новий міст, а донеччанам – контроль вугілля з ДНР

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: