На Одещині головуватиме міністр фінансів Криму

Читать на русском

Сьогодні, 8 листопада 2013 року, Президент України звільнив Едуарда Матвійчука з посади Голови Одеської облдержадміністрації і відразу призначив на вакантну посаду Миколу Скорика. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на Офіційний портал Президента України.

Едуард Матвійчук запам’ятався одеситам не лише своєю дружбою з опальним сьогодні "родінцем" Ігорем Марковим, але й новаціями в російській мові на кшталт "жы" і "шы".

Крім того, Матвійчук в області побудував 16 стадіонів, провів повальну диспансеризацію населеннявирішив питання підвозу дітей до шкілвідкрив Театр ляльоквідремонтував десятки дитячих садків та не підвищував ціну на соціальний хліб.

З іншого боку, Одещина так і не отримала заявлених екс-губернатором: стабільності цін на продукти харчування25 нових шкілнового обладнання для районних лікарень на 4-6 млн. кожній10 млн. гривень на реконструкцію фасадів обласного центру та 100 млн. на відновлення цукрових заводів.

Всього у Едуарда Матівійчука зафіксовано 26 виконаних та 22 невиконаних обіцянки. 54 обіцянки так і залишилися лише заявленими.

Микола Скорик до цього часу займав посаду міністра фінансів АР Крим. Але не буде "варягом" для Одещини – він народився в ній і жив до призначення міністром на півострів. Не буде Скорик чужим і для політичної еліти області, - до 2010 року займав посаду Голови Одеської облради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: