Дарма старалися: екс-заступник міністра регіонбуду – досі «учасник АТО»

Читать на русском

В Державній службі з питань ветеранів війни та учасників антитерористичної операції стверджують, що не отримували заяви колишнього заступника міністра регіонального розвитку Дмитра Ісаєнка про скасування статусу учасника бойових дій.

Більше того, навіть за бажанням чиновника цього зробити не вдасться, розповів голова служби Артур Дерев'янко, пише «Слово і Діло» з посиланям на «The Insider».

«Якщо він (Ісаєнко – ред.) не хоче отримувати пільги, то може не отримувати і посвідчення, але позбавити його статусу на підставі заяви ми не можемо», – констатував Дерев'янко.

Забрати статус учасника бойових дій у екс-чиновника можна буде тільки якщо буде встановлено факт надання ним фальшивих документів чи недостовірних даних при його отриманні.

Таким чином, заява, яку 13 січня народні депутати Борис Філатов, Борислав Береза і Єгор Соболєв фактично змусили підписати Ісаєнка прямо в парламенті, так і не дійшла за адресою.

Читайте також: Україна ніколи не підписувала статут щодо членства в СНД

Щоправда, певний ефект такая дія все ж таки мала: вже наступного дня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду заявив, що зробив подання на звільнення чиновника, запідозривши того в бажанні таким чином уникнути люстрації.

У той же час, голова Держслужби з питань ветеранів війни та учасників АТО зазначив, що інший високопосадовець із того ж міністерства – Андрій Білоусов – свою заяву про відмову від статусу все ж таки подав.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: