Депутати вирішили боротися з «туристами в АТО»

Читать на русском

Народні депутати України Мустафа Найєм та Віталій Чепинога готують законопроект, яким передбачається посилення умов надання статусу учасника антитерористичної операції на сході країни.

Про це політики повідомили на своїх сторінках в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Я іншої такої країни не знаю, де героєм і учасником бойових дій можна стати по блату. Ще трохи і турагенства почнуть продавати експрес-тури на схід, а на вулицях з'являться рекламні листівки «Зробимо учасником АТО. Недорого», - написав Найєм.

У свою чергу, Чепинога додав, що законопроект, який посилить правила отримання статусу учасника АТО, буде внесений на розгляд парламенту вже завтра. «Бо в іншому випадку, у нас завтра з таким статусом будуть ходить троє Януковичів, Звягільський і Ренат Леонідович з Ані Лорак», - пожартував депутат.

«Я думаю, статус учасника АТО треба видавати за прямим підтвердженням хлопців, які там справді і реально в АТО. Бо цього «АТО-туризму» інакше не позбавитися», - пояснив свою позицію Чепинога.

Читайте також: У Мінсоцполітики думають, як відрізнити учасників АТО від «тилових щурів»

Сьогодні народні депутати України Борис Філатов і Борислав Береза повідомили, що заступник глави Мінрегіонбуду Дмитро Ісаєнко відмовився від статусу учасника АТО, який він отримав, щоб не потрапити під люстрацію.

У той же час, як повідомила директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, на сьогоднішній день більше 200 чоловік стали «учасниками АТО», не бувавши там. Серед таких, за її словами - «дві особи від Мінрегіонбуду». На думку Козаченко, випадками підробки документів про участь у АТО повинні займатися відповідні органи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: