«Міністерство пропаганди» не втручатиметься в роботу новин

Читать на русском

Законодавча ініціатива, яка стосується заборони на показ персон нон ґрата, не стосується випусків новин.

Про це в своєму інтерв'ю повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець, передає «Слово і Діло».

Зокрема, Стець не згоден з діями Нацради, яка винесла попередження телеканалу «Інтер» за трансляцію Путіна, чи заборони показу синхронів лідерів бойовиків на деяких телеканалах.

«Не показувати їх в новинах - це абсурд, оскільки тоді ми не будемо знати, через які ініціативи або висловлювання людину зробили персоною нон грата. Заборони не повинні торкатися новинного і інформаційного продукту. ЗМІ повинні давати всі точки зору. Якщо уявити сюжет про суд над терористом, в якому не покажуть виступи адвоката терориста, це цензура», – говорить міністр.

Стець також додав, що, насамперед, його міністерство розпочне створення стратегії інформаційної політики та концепції інформаційної безпеки країни. Адже саме відсутність цих речей призвела до сьогоднішніх наслідків, вважає міністр.

«Концепція інформбезпеки особливого роз'яснення не вимагає. Це протидія можливим інформаційним атакам, інформаційним війнам - тому, що всі роки незалежності спрямовувалось з Росії в нашу сторону і призвело до нинішньої ситуації», – каже Стець.

Якби така концепція була прийнята 23 роки тому, сьогодні українці на сході і заході, півдні та в центрі «мали б один меседж від держави і однакове розуміння цих питань»«Ні в кого не виникли б сьогодні питання, якою мовою можна розмовляти, а якою підписувати документи. Замість цього ми отримали конфлікт всередині країни. Для того щоб виправити ситуацію, нам необхідна стратегія інформаційної політики», – пояснює Стець.

Читайте також: Яценюк нарешті створив міністерство для Стеця

Як результат, необхідно створити стратегію, яку сприймуть усі люди, що живуть в країні і мають паспорт громадянина України. На думку міністра, там не повинно бути ніяких норм, які когось кривдять і тим самим створюють розкол в державі, 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: