Шимків розповів про кібервійну Росії проти України

Читать на русском

Заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків стверджує, що російські спецслужби створили ряд комп'ютерних вірусів, розроблених спеціально для атак на українські державні інтернет-сайти.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Дело.UA».

Найбільш активні атаки були спрямовані на українські веб-ресурси в моменти екскалації бойових дій на Донбасі. Також висока активність шкідливих програм та так званих «ботів» спостерігалася під час досягнення Президентом Порошенком позитивних результатів у ході різноманітних переговорів.

«Атаки направлені на держсайти, на погашення каналів зв'язку та обмеження доступу до ресурсів. Віруси направлені на зняття та пересилку даних», – уточнив Шимків.

Зазначимо, що Дмитро Шимків до призначення заступником голови Адміністрації Президента очолював компанію «Microsoft Україна».

До слова, 5 листопада чиновник пообіцяв, що до кінця 2014 року в АП запрацює електронний документообіг. Разом з тим, вже 11 листопада стало відомо про припинення електронного документообігу з Кабінетом міністрів – як пояснив сам Шимків, через нестачу фінансування.

Читайте також: Порошенко може зробити те, на що не наважувались Кучма і Янукович

Фінансовий експерт Олександр Жолудь в коментарі «Слову і Ділу» розповів, що органи влади всіляко опиратимуться введенню електронного урядування, адже ця система суттєво знижує можливість корупційних дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: