Кличко дотримав слово і оприлюднив бюджет

Читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко 30 грудня заявив, що презентація нового бюджету міста відбудеться в першій половині січня 2015 року і формуватимуть на основі вже прийнятого державного бюджету на 2015 рік.

Така обіцянка зафіксована Системою народного контролю «Слово і Діло».

«Я тільки що спілкувався з головою бюджетної комісії Київради Андрієм Страннікова. І ми запрошуємо всіх представників ЗМІ на презентацію міського бюджету, яка відбудеться в січні, в першій половині», - заявив Кличко 30 грудня.

18 січня на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації оприлюднено проект бюджету міста Києва на 2015 рік, який винесуть на обговорення та голосування депутатів Київради.

Як зазначав перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, бюджет держави сформований за зовсім новою схемою, і, відповідно, по-іншому буде формуватися бюджет міста. Зокрема, за його словами, держава бере на себе забезпечення фінансування сфери освіти та медицини, виділяючи для цього на всю державу субвенції.

«Вони повинні визначити той мінімум, який конституційно гарантується. Відразу скажу, що ми з цим мінімумом не згодні, тому що в Києві він вищий, і нам доведеться з місцевого бюджету гроші додавати туди», - підкреслив Ніконов.

Читайте також: Кличко в новому році «оголошує війну» незаконним будівництвам

Нагадаємо, Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження «Про скликання III сесії Київської міської ради VII скликання». Так, перше пленарне засідання відбудеться 22 січня 2015 року о 10 годині у сесійній залі Київради.

Також вже стало відомо, як витратять бюджет Києва в 2015 році і скільки буде витрачено на кожну сферу окремо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: