Тікаючи з Києва, Янукович планував повернутися – Добкін

Читать на русском

Колишній губернатор Харківської області, а нині народний депутат Михайло Добкін, який довгий час був близьким соратником Віктора Януковича, заявив, що відлітаючи з Києва до Харкова, екс-президент не збирався тікати.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua, інформує «Слово і Діло».

«Він не справляв враження людини, яка хоче втекти. Він стовідсотково розраховував повернутися. Якби він знав, що не повернеться, він би підірвав Межигір'я, спалив його, знищив. Так воно йому було дорого», - говорить Добкін.

Він також розповів, що Янукович прилетів до Харкова з Володимиром Рибаком, Клюєвим і своєю цивільною дружиною - Любов'ю Полежай. «Він не розумів, що сталося насправді. Він поводився так, ніби у нього в руках колишня влада і всі його слухаються», - згадує депутат.

«Він говорив такі речі, які... ну, людина, яка адекватно сприймає ситуацію, такого не скаже. Більше того, він будував плани... Плани, які, по-перше, не можливо було реалізувати. По-друге, в їх реалізації ніхто б і не захотів брати участь», - додає екс-глава Харківської області.

За словами Добкіна, Янукович був упевнений, що після підписання мирної угоди Майдан ось-ось згорнеться. «У ніч з п'ятниці на суботу він був упевнений, що Майдану просто ще не дали команду розійтися. І ось до цього моменту йому зі столиці краще виїхати. Так він з'явився в Харкові. Він не був готовий до від'їзду», - розповів колись близький соратник Януковича, додавши, що «вранці в суботу вже було зрозуміло, що він не зовсім легітимний як президент, що це вже кінець, фініш...».

У цей же день з Харкова Віктор Янукович вертольотами перемістився в Донецьк.

Читайте також: Турчинов два рази зустрічався з Януковичем під час Майдану

Нагадаємо, 12 січня екс-президент України Віктор Янукович і колишній прем'єр-міністр Микола Азаров були оголошені Інтерполом в міжнародний розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: