Кримські порти почнуть приводити в людський вигляд

Читать на русском

Директор ДП «Адміністрація морських портів України» Юрій Васьков заявив, що в 2014 році почнеться модернізація круїзної інфраструктури Ялтинського торгового морпорту.

Про це йдеться в повідомленні Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Порти Ялти і Севастополя мають дуже серйозний туристичний потенціал ... Круїзні компанії наполягають на реалізації проектів по створенню конкурентоспроможної сучасної інфраструктури», - підкреслив чиновник.

Васьков, зокрема, зазначив, що зараз причал у ялтинському порту має довжину 200 метрів, але при цьому приймає лайнери довжиною 300 метрів.

За його словами, в рамках модернізації першочергово планується будівництво нового причалу, вже підготовлено технічне завдання з реконструкції пасажирського району порту Ялти.

Згідно з інформацією Радміну, в 2013 році в порти Одеси, Ялти і Севастополя зайшло 400 круїзних лайнерів, що на 20% більше, ніж у 2012-му.

Нагадаємо, що комплексна реконструкція та модернізація ялтинського порту вже була обіцяна міським головою Сергієм Ілашем.

Раніше колишній віце-прем'єр і за сумісництвом міністр інфраструктури Борис Колесніков обіцяв реконструювати морські порти в Ялті і Севастополі, але був звільнений і не мав можливості виконати свою обіцянку.

29 травня 2013 року міністр інфраструктури Володимир Козак заявив про швидке завершення створення Адміністрації морських портів, і дану обіцянку було виконано.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: