Натовп оточив Раду з вимогою прийняти євроінтеграційні закони

Читать на русском

Під Верховною Радою розпочався мітинг прихильників опозиційних партій, які вимагають від парламенту якнайшвидшого прийняття пакету законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

За оцінками партії, під Радою зібралося близько 10 тис. людей, в той же час будівля ВРУ зранку була оточена значною кількістю працівників МВС, в тому числі спецпідрозділу «Беркут».

Перед тим, як прийти до Ради, колона мітингувальників на чолі з депутатами фракції «Батьківщина» пройшла центром Києва. 

В той же час лідер партії УДАР Віталій Кличко, який також разом зі своїми прихильниками присутній на мітингу, заявив, що влада свідомо намагається зірвати підписання угоди про асоціацію.

«Їх поведінка, особливо останнім часом – це пошук способів, як не привести Україну до Європи. Це – безвідповідальна політика», - цитує свого лідера прес-служба партії УДАР.

Як раніше повідомляло «Слово і діло», керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що депутати від ПР не голосуватимуть за проекти щодо лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко у тому вигляді, в якому вони наразі зареєстровані у Верховній Раді.

На думку регіоналів, для доопрацювання законопроектів по Тимошенко має бути створена робоча група.

Раніше в партії «Батьківщина» заявляли, що законопроект нардепа Анжеліки Лабунської щодо лікування ув’язнених за кордоном може бути розглянутий парламентом без висновків профільного комітету.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович пообіцяв, що підпише закон, який дозволить лікування Тимошенко за кордоном, якщо парламент прийме його. 

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: