Перші мобілізовані в АТО вийдуть у запас протягом березня-травня

Читать на русском

Строк служби солдат Збройних сил України, що були мобілізовані до армії під час першої хвилі мобілізації, завершується в березні-травні 2015 року.

Про це повідомив заступник начальника начальника Головного управління оборонного і мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ Володимир Талалай, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Лігу. Новини».

Тримати мобілізованих на військовій службі в Міноборони більше не мають права з огляду на те, що держава не може гарантувати їм збереження робочих місць білше, ніж на рік, пояснив Талалай.

«В березні збігає термін гарантування збереження середнього заробітку і робочих місць громадян, котрі були призвані в ході першої черги мобілізації. Безумовно, ми не маємо права і не можемо допустити загострення суспільно-політичної обстановки, і в період березень-травень будемо звільняти громадян, що були призвані в ході першої черги мобілізації», – заявив представник міністрества.

Читайте також: Пашинський зібрався відправляти депутатів на фронт


На зміну бійцям, що вже пройшли АТО, прийдуть нові військовозобов'язані. Як зазначив Володимир Талалай, загалом на проведення наступних черг мобілізацї відведено 210 діб.

Разом з тим, військовий підкреслив, що наступні хвилі мобілізації мають бути підтримані парламентом – лише у цьому випадку в Міноборони зможуть говорити про більш конкретні сроки призову до армії.

«Згідно з українським законодавством, наступні черги мобілізації проводяться виключно за рішенням Верховної Ради, котра повинна затвердити відповідний указ Президента», – пояснив генерал-майор.

Матеріали за темою:

Мобілізація-2015. Чого чекати і як проходитиме

У зоні АТО перекриють два коридори для транспорту та пропуску людей

100 днів роботи Кіхтенка: чи виправдав донецький губернатор надії Порошенка

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: