Мобілізація-2015. Чого чекати і як проходитиме

Читать на русском

У 2015 році планується мобілізувати в українську армію 50 тисяч осіб, при необхідності – 104 тисячі.

Перший етап мобілізації розпочнеться вже 20 січня, всього планують два таких етапи.

Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України Степан Полторак, пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

«Ми призиваємо першу партію 20 січня. На 90 днів. Буде передбачено повне забезпечення і підготовка на всіх рівнях, починаючи з офіцерських кадрів, спеціалістів на полігонах, початкової підготовки і так далі. Вони зможуть собою займатись. І та кількість людей складає 50 тисяч осіб. Причому вона теж буде у два етапи: 24 тисячі і 26 тисяч», – розповів мінстр.

Міністр підкреслив, що загальна цифра тих, хто може бути мобілізований в разі крайньої необхідності – 104 тис. чоловік.

«По решті мобілізації рішення не прийнято і, за необхідності, в разі ускладнення обстановки, тільки тоді буде проведено додаткове мобілізування. В кінці квітня-в червні 13,5 тисяч і липень-вересень ще може бути 40 тисяч», – додав С.Полторак.

Нагадаємо, система народного контролю «Слово і Діло» вже відповідала на запитання кого не торкнеться четверта хвиля мобілізації.

Так звільнені від мобілізації непридатні за станом здоров'я, що визнані військово-лікарською комісією. Також студенти і аспіранти денної форми навчання. Звільняються і священнослужителі, які займають посаду в зарєєстрованих релігійних організаціях.

Читайте також: Шляхом мобілізації створити нову армію неможливо – експерт

Залишаться вдома чоловіки, на утриманні яких перебуває троє і більше дітей віком до 18 років та мешканці окупованих територій, а саме – Криму та непідконтрольних частин Донецької та Луганської областей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: