Семенченко – вже не комбат «Донбасу»?

Читать на русском

Семен Семенченко не може виконувати обов'язки командира батальйону спецпризначення «Донбас» з причини переходу на роботу до Верховної Ради.

Це під час зустрічі з бійцями батальйону 10 січня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Слово і Діло» з посиланням на офіційну сторінку підрозділу у Facebook.

«Міністр Аваков відповів так на це питання (про суміщення посад командира та народного депутата – ред.): депутат не може бути комбатом. Семенченко – не комбат», – зазначили в прес-службі батальйону.

Виконувачем обов'язків командира «Донбасу» наразі призначений майор Сергій Стоян із позивним «Сват».

Сам Семенченко поки що жодних офіційних заяв з цього приводу не зробив, однак кількома днями раніше, в інтерв'ю «Громадському», він зазначив, що офіційно перебуває в резерві, тож факту суміщення статусу народного депутата і командира батальйону Нацгвардії немає. Разом з тим, тоді ж він заявив, що не збирається відмовлятися ані від першої, ані від другої ролі.

Читайте також: Мобілізація в Нацгвардію: аргументи за і проти (огляд соціальних мереж)

Додамо також, що вчора, 11 січня, бійці батальйону під проводом Семена Семенченка під Адміністрацією Президента вимагали ротації до Луганської області.

Матеріали за темою:

На двох стільцях: Турчинов і Ковальчук продовжують суміщувати посади

Як в'їхати/виїхати із зони АТО (інфографіка)

Реформа МВС з грузинським темпераментом: Згуладзе обіцяє реальні зміни

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: