На двох стільцях: Турчинов і Ковальчук продовжують суміщувати посади

Читать на русском

Олександр Турчинов став першим в історії України секретарем Ради нацбезпеки і оборони, який не тільки не склав повноваження народного депутата, але й продовжує виконувати обов'язки голови парламентської фракції.

Указом Президента Олександр Турчинов був призначений головою РНБО ще 16 грудня 2014 року, однак досі залишається у ранзі депутата Верховної Ради, нагадує «Слово і Діло».

Так само ще не відмовився від депутатського мандата й заступник керівника найбільшої фракції – «БПП» Віталій Ковальчук, котрий 26 грудня став першим заступником голови Адміністрації Президента.

Нагадаємо, що, відповідно до Закону України «Про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності», народні депутати, серед іншого, не мають права: бути на державній службі та «займатися будь-якою, крім депутатської, оплачуваною роботою, за винятком викладацької, наукової та творчої діяльності, а також медичної практики у вільний від виконання обов'язків народного депутата час».

Читайте також: Найєм не дотримав слова: зарплату нардепам таки обмежать

«Слово і Діло» сподівається, що попри численні преценденти нехтування цією нормою законодавства, українські чиновники все ж знайдуть час поставити на голосування колег-нардепів питання про зняття із себе депутатських та партійних повноважень.

Принагідно народний контроль також нагадує, що наразі в активі секретаря РНБО Олександра Турчинова 48 виконаних обіцянок зі 123, а у заступника голови АП Віталія Ковальчука – 7 із 14.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: