Чи виграє Україна війну проти Росії в 2015 році? – політолог

Читать на русском

Для того, щоб виграти війну, українцям потрібно піти на умови капітуляції, чого не буде. РФ також не виходитиме з війни, тому в Україні варто готуватися до виживання і мітингів.

Таку думку український політолог Юрій Палійчук висловив eizvestia.com, передає«Слово і Діло».

«В 2015 для України є два сценарії. Перший оптимістичний – якщо 2015 закінчиться як минулий, тобто війна з Росією не просунеться на інші території нашої країни. Другий – песимістичний сценарій – це розпад держави. Фактичний – на територіях панує безвладдя, закон сили і махновщини. Юридичний – на кілька суб'єктів федерації, про що мріє Путін. Це можуть бути як окремі області, так і етнографічні групи – Галичина, Волинь, Буковина, Приазов'я, Слобожанщина. Головна мета – не конкретні регіони, а те, щоб у майбутньому вони більше не були однією країною. Обидва сценарії реальні», – пояснює політолог.

За його словами, Україна не зможе виграти війну на Донбасі в цьому році, тому що ми не можемо піти на капітуляцію, так як і РФ на таке не здатна.

«Припинення війни та мир можливий на умовах тільки нашої капітуляції. Також немає обставин, які змусять наступного року Росію вийти з цієї війни. Хіба що в Росії відбудуться якісь народні бунти, крах держави, економіки, або усунення від влади Путіна. Але такі сценарії малоймовірні в 2015 році. Путіна підтримують більше ста мільйонів росіян. Це величезний мобілізаційний ресурс», – вважає Палійчук.

Читайте також: Мобілізація-2015. Чого чекати і як буде проходити

Відзначимо, що станом на 10 січня за даними прес-центру АТО, бойовики продовжують здійснювати обстріли позицій українських військових з важкого озброєння. За ніч незаконні збройні формування 14 разів порушили режим припинення вогню.

У той же час, 10 січня представник самопроголошеної Донецької народної республіки на переговорах у Мінську Денис Пушилін заявив про те, що Київ планує зірвати мирні домовленості, замінувавши всю межу між Донбасом і підконтрольними українській владі територіями, за винятком кількох пунктів пропуску.

Матеріали за темою:

Мобілізація в Нацгвардію: аргументи за і проти (огляд соціальних мереж)

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: