Сільській медицині наобіцяли до 2015 року

Читать на русском

Начальник управління реформ Департаменту реформ Міністерства охорони здоров'я Костянтин Надутий заявив, що Уряд виділить 1,8 млрд. грн. на сільські амбулаторії. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на прес-службу Міністерства.

"Останнє фінансування амбулаторій сільської медицини з державного бюджету відбулось ще у 2012 році, коли було виділено 327 мільйонів гривень на первинну допомогу для пілотних регіонів, значна частина з яких потрапила і в сільські заклади", – заявив Костянтин Надутий.

Планується, що до 2015 року ці кошти підуть на будівництво, оснащення нових амбулаторій та створення "комфортних умов" проживання медичних працівників в селі.

Нагадаємо, що в 2012 році Партія регіонів на виборах обіцяла, що всі сільські райони будуть забезпечені пересувними амбулаторіями

Про комплексне переобладнання всіх сільських амбулаторій було заявлено губернатором Тернопільської області Валентином Хоптяном. А голова Волинської ОДА Борис Клімчук пообіцяв побудувати 27 амбулаторій до 2014 року.

Нагадаємо, що в 2007 році уже була прийнята програма розвитку села. Кошти на її фінансування, як заявив той же Надутий, не виділялись.

Державний бюджет на 2014 рік ще не затверджений Верховною Радою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: