Україна закрила всі питання з Chevron

Читать на русском

Україна підписала угоду про розподіл вуглеводнів з підприємством Chevron Ukraine B.V і ТОВ «Надра Олеська».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента Віктора Януковича.

Підписання документа відбулося в присутності Глави держави, в ньому взяли участь міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, гендиректор компанії Chevron Europe Exploration & Production Дерек Дюпрі Магнесс і голова правління НАК «Надра України» Віктор Пономаренко.

Згідно з очікуваннями, в результаті укладення договору в межах Олеської ділянки щороку видобуватиметься 8-10 млрд. куб.м. сланцевого газу.

При цьому компанія Chevron розраховує інвестувати 350 млн. дол. в розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях, а загальні вкладення у видобуток газу можуть скласти до 10 млрд. дол.

Таким чином, міністр енергетики Едуард Ставицький виконав дану ним 2 жовтня 2013 року обіцянку щодо вирішення всіх спірних питань, необхідних для підписання угоди з Chevron.

Раніше Ставицький розраховував підписати угоду про розподіл продукції з компанією Chevron на початку грудня 2012 року, але цього не сталося.

У свою чергу міністр екології Олег Проскуряков прогнозував, що договір про видобуток сланцевого газу з компанією Chevron буде підписаний до 1 червня 2013 року, але цього також не відбулося.

Прем'єр Микола Азаров 30 жовтня 2013 року запевнив, що в рамках реалізації проекту компанії Chevron з видобутку сланцевого газу будуть створені 10-15 тис. робочих місць.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: