Російське вугілля в січні коштуватиме Україні 45 мільйонів доларів

Читать на русском

Перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков заявив, що в січні Україна розраховує імпортувати близько 620 тисяч тонн енергетичного вугілля з Росії.

«У січні у нас завдання (імпортувати Ред.) десь близько 120 тис. тонн – це для «Центренерго», які підтверджені контрактами, і десь порядку 500 тис. тонн – це за контрактами, які є в ДТЕК. Це я говорю про російське вугілля», - повідомив Зюков на брифінгу в п'ятницю, 9 січня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Чиновник також поінформував, що Україна в даний час веде переговори щодо збільшення обсягів поставок енергетичного вугілля з Росії, додавши, що середня ціна на російське вугілля, з урахуванням нинішньої ситуації з курсами валют, може скласти близько 72-73 долари за одну тонну вугілля.

Читайте також: Москаль не проти купувати вугілля на окупованій території

Як відомо, в листопаді минулого року дві найбільші енергогенеруючі компанії України – «Центренерго» і ДТЕК – заявили про бажання придбати енергетичне вугілля у Російської Федерації. У компаніях пояснили, що таке рішення було пов'язано з гострим дефіцитом вугілля для потреб теплових електростанцій через військову агресію Росії на сході країни, де розташовані 80% шахт.

Матеріали по темі:

Україна розплатилася за південноафриканське вугілля, яке «не горить»

Друга спроба: Україна купуватиме австралійське вугілля

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: