Уряд продовжуватиме підвищувати тарифи, на черзі – газ

Читать на русском

Кабмін може підвищити тарифи на газ до ринкових уже в 2015 році.

Якщо будуть підвищені ціни на газ для населення до ринкового рівня, що приблизно у 4 рази більше за нинішні тарифи, Кабінет міністрів у 2015 році зможе знизити дотацій НАК «Нафтогаз України» - до 32 млрд грн.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, представляючи Держбюджет на 2015 рік, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Уніан».

«У поточному році ми дотували «Нафтогаз» на 110 млрд грн. У 2015 році ми передбачаємо триразове зменшення дотацій «Нафтогазу» - до 32 мільярдів», - заявив Яценюк.

За словами прем'єра, знизити дотації можливе лише за умови підвищення тарифів на газ для населення вже у 2015 році.

«Ця дотація буде знята з «Нафтогазу» в тому випадку, якщо ми піднімемо ціни до ринкових, і за таких обставин тоді доходи від підвищення цін підуть безпосередньо на субсидії для громадян України, які потребуватимуть допомоги у зв'язку із зростанням цін і тарифів. Очікувано, це може бути від 15 до 20 мільйонів громадян», - сказав прем'єр-міністр.

Читайте також: Чого чекати бюджетникам у 2015. Новий Держбюджет

Нагадаємо, Кабінет міністрів ще навесні 2014 року затвердив остаточний графік підвищення тарифів на природний газ для населення аж до 2017 року залежно від річного споживання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: