Україна продовжує купувати обладнання для шахт ДНР?

Читать на русском

Журналісти одного з видань виявили факти закупівель коштами державного бюджету обладнання для низки шахт, котрі перебувають на контрольованій бойовиками території.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Наші Гроші».

Зокрема, як стверджують у ЗМІ, 23 грудня державне підприємство «Донецька енергетична компанія», за результатами тендеру, уклала низку угод з ТОВ НВП «Червоний металіст» для постачання газоаналізаторів на суму 8,13 млн грн.

Таким чином, держава заплатила за сигналізатори метану для шахт ім. Скочинського, Південнодонбаської №3 ім. Сургая, Калініна, Абакумова, Челюскінців та Трудівської. Відзначимо, що 5 із 6 вищезазначених копалень розташовані на окупованій проросійськими бойовиками території.

Читайте також: Москаль не проти купувати вугілля на окупованій території

Відомо, що підприємство-постачальник – «Червоний металіст» – зареєстроване в Конотопі Сумської обалсті, його директором значиться бізнесмен Олександр Котляров. «Наші гроші» також відзначають, що єдиним конкурентом «Червого металіста» під час тендеру було ТОВ НВП «Вуглеавтоматика», також зареєстроване у Конотопі і, котре, за інформацією видання, також раніше очолював Олександр Котляров.

Нагадаємо, наприкінці грудня в Росії заявили про готовність поставляти в Україну 500 тис. тонн вугілля щомісяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: