Обіцяних грошей на добудову Подільського мосту Кличко так і не знайшов

Читать на русском

Питання завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мосту, по якому також має бути прокладене метро на Троєщину, досі вирішується виключно на словах.

Такого висновку дійшов народний контроль «Слово і Діло», проаналізувавши стан виконання обіцянки столичного міського голови Віталія Кличка щодо фінансування будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу, яку він дав ще напередодні виборів міського голови.

Тоді майбутній столичний градоначальник окреслив досить амбітні строки, заявивши, що кошти на міст буде знайдено вже до вересня 2014 року. Однак 2 січня, через 3 з лишком місяці після завершення терміну виконання обіцянки, Віталій Кличко зазначив, що в бюджеті грошей на будівництво мосту та метро на Троєщину, як і раніше, немає.

«Одночасно ми обговорюємо можливості фінансування проекту з міжнародними фінансовими інституціями, такими як ЄБРР та Світовий банк», – прокоментував ситуацію Кличко. До того ж, мер висловив сподівання, що це питання вдасться вирішити в 2015 році.

Читайте також: Податку на київську землю вистачить на побудову метро на Троєщину експерт

Відповідно до проекту, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід має включати міст через Дніпро, три мости через Гавань, мости через Десенку та озеро Райдужне, естакади на Трухановому острові та в урочищі Горбачиха, а також 4 багаторівневі транспортні розв'язки. Наразі будівництво заморожене.

Нагадаємо, наприкінці листопада Віталій Кличко заявив, що проїзд у столичному метрополітені буде підвищено до 4 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: